Vassiliou Winemaker
KTHMA BAΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΟ Σαββατιανό φέρει πάνω του το βάρος της Ρετσίνας. Γνωρίστε όμως έναν αυθεντικό οινοποιό, τον Γιώργο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ που κράτησε την παράδοση της οικογένειας ενώ ταυτόχρονα αναγέννησε μια από τις παλιές ποικιλίες της Αττικής.
ΤΟ οινοποιείο του Κτήματος Βασιλείου – Domaine Vassiliou γεννήθηκε το 1983.
Απόφοιτος της σχολής οινολογίας της Ντιζόν ο Γιώργος Βασιλείου, πήγε στη Γαλλία να γίνει πάση θυσία οινολόγος.
Τρίτης γενιάς οινοποιός με καταγωγή από το Κορωπί, ήδη από το 1905 οι πρόγονοί του φύτευαν αμπέλια για κρασί. Στα 160 στρέμματα αμπελώνα στα Μεσόγεια φύεται Σαββατιανό, η καθεαυτό τοπική ποικιλία της Αττικής. Με σκοπό την οινοποίηση καλλιεργούνται οινοποικιλίες Ροδίτη, Μαλαγουζιά και Ασύρτικο για να παραχθούν από το Κτήμα Βασιλείου και το σύγχρονο οινοποιείο πλέον (με πιεστήρια και δεξαμενές υψηλής τεχνολογίας) και να παλαιώσουν στο υπόγειο κελάρι οι ετικέτες του γίνονται εκπρόσωποι ελληνικού λευκού κρασιού, οι Προστατευόμενης γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) Κορωπί οίνοι που πίνονται σε κάθε περίπτωση.




Οι ετικέτες που βγαίνουν από το οινοποιείο στο Κορωπί είναι
Αμπελώνες Βασιλείου —–80% Σαββατιανό και 20% Ροδίτης
Fume Vasiliou— 100% Σαββατιανό,
Selini — 40%Σαββατιανό,30% Μαλαγουζιά, 30% Ασύρτικο
Siban — 100% Σαββατιανό
Retsina of Attica—- 100% Σαββατιανό
Melitodis— 100% Σαββατιανό
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1st km Koropi – Markopoulos Ave., 19400 Koropi Attica – Greece Tel. +30 210 6626870, 210 6627686 / Fax +30 210 6626146
Κτήμα ΝΕΜΕΙΟΝ

Σε κάποια άλλα χώματα όμως, αυτά της Νεμέας και στα 150 στρέμματα αμπελώνα, ο Βασιλείου φύτεψε Αγιωργίτικο, δημιουργώντας από την αρχή το δεύτερο οινοποιείο του στη θέση Καρφοξυλιά ονομάζοντάς το Κτήμα ΝΕΜΕΙΟΝ.
Ο Ασπρόκαμπος, στην πιο υψηλή ζώνη της αμπελουργικής Νεμέας, αυτή που βγάζει κρασιά με οξύτητα και πλούσια σε τανίνες θα εγγράψουν στις ετικέτες το ιδιαίτερο χάρισμα και την αξία τους όπως σε μια ΝΕΜΕΑ βαρέλι.
Σε αυτό το μοντέρνας αισθητικής οινοποιείο γεννιέται η ΠΟΠ Νεμέα του και πολλά ΠΓΕ Πελοποννήσου.
Τις ετικέτες που θα μπουν στις φιάλες τις ονόμασε ο οινοποιός:
ΗΓΕΜΩΝ —-100% Αγιωργίτικο
ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ —100% Αγιωργίτικο
ΝΕΜΕΑ VASSILIOU—- Αγιωργίτικο
PLUTON—- 100% ΜΕRLOT
ERYTROS VASSILIOU—-40% Cabernet Sauvignon , 60% Αγιωργίτικο
ASTRA—- 100% Αγιωργίτικο
Περισσότερα μπορεί να βρει ο αναγνώστης στον Εναλλακτικό οδηγό Οινοτουρισμού-Αγροτουρισμού για την Πελοπόννησο- Στα βήματα του Φειδιππίδη, εκδ. OrangeGuidebooks
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Karfoxilia, 20500 Nemea – Greece Tel. +30 27460 20700 / Fax +30 27460 20701
ΗΓΕΜΩΝ -HGEMON



Με το άνοιγμα της φιάλης, το κέρασμα και την ανάδευση στο ποτήρι, το πορφυρούν χρώμα εκδύεται των… με την εκφορά λέξεων που γίνονται αρώματα στη μύτη, επίγευση στο στόμα, υποψιάζοντας αμέσως τον γευσιγνώστη για την ευγενή καταγωγή αυτού του κρασιού.
Φιλόξενος ο ίδιος και ένας καλός μάγειρας εκτός από οινολόγος, γνωρίζει καλά να συνδυάζει το φαγητό με το καλό κρασί προσφέροντάς τα απλά με ανθρώπινη καλοσύνη.
Σας καλεί στις Μεγάλες Ημέρες για τον τρύγο του Σεπτέμβρη στη Νεμέα και στο «Καρποθέρι», τη ξεχωριστή γιορτή για τον τρύγο του Οκτώβρη στο Κορωπί να δοκιμάσετε τα κρασιά εσοδείας και να μιλήσετε σχετικά με το κόσμο του κρασιού και όχι μόνο.
Στο Κτήμα στο Κορωπί η αίθουσα εκδηλώσεων προσφέρεται για δεξιώσεις, συνέδρια και για να καλοδεχθεί τη Λέσχη φίλων του κρασιού.
Τη Ρετσίνα Βασιλείου του μπορείτε να την βρείτε στο yoleni’s delicatessen