fbpx

μη μας κόψει στα δυο

Να σου πω ρε συ δήμαρχε Ναυπλίου, Μήτσο, εσύ είσαι απλός άνθρωπος οπότε και ο ενικός επιτρέπεται. Ας είμαστε απλοί, χωρίς τύπους και αξιώματα κάπου κάπου. Τώρα αν δεν σ’ αρέσει τι να κάνουμε. Η ελευθερία των Mέσων βλέπεις. Όλοι τα χρησιμοποιούμαι . Να σε ρωτήσω καταρχήν για τη ζεύξη του Ιντερνετ κάτι, τον μεγάλο σου στόχο!

 Αναφέρομαι σε αυτό το καλώδιο που δεν το βλέπεις -το θάβουν μέρες τώρα- αλλά θα μας βλέπει και το βασικότερο, θα μας πηγαίνει μακριά, θα μας ταξιδέψει χωρίς απότομες στάσεις. Θα φτάσει η καλούμπα; Ρωτάμε εμείς οι παρίες των συνόρων αν βγει έξω από την πόλη. Θα περάσει τα Τείχη, θα σκαρφαλώσει τις ράχες και τα βουνά, θα φτάσει μέχρι τον ταπεινό τόπο καταγωγής σου; Πόσο μπροστά μπορείς να πας το δήμο σου τελικά. Τον μαγεύεις αν θέλεις.

Κάτι άλλο θα ήθελα επίσης σχετικά με τα «έργα», τις ταινίες που ανεβάζεις κατά καιρούς. (Eίσαι σπουδαίος Director). Χορτάσαμε όμως, δεν θέλουμε άλλα. Μας άλλαξες τα φώτα, φύτεψες κατιφέδες και πανσεδάκια στους κόμβους, έκανες τη δενδροφύτευσή σου για φέτος. Μετά μας έβαλες φανάρια, εκεί που παίζουμε συγκρουόμενα λέω, τράβηξες κάτι πεζοδρόμια προς τα έξω, τα δέντρα που είχες παρατήσει χρόνια πήρες το πριόνι για εύκολη λύση, το τρίγωνο της ΔΕΗ από το Nοέμβρη του 2020 παραμένει σκέτο χώμα. Δεν επιδοτήθηκε μάλλον και πρέπει να βρεις λεφτά, με τόσες εκδηλώσεις όμως… Δεν τα άφηνες τουλάχιστον τα δεντράκια μέχρι να ριζώσεις τα επόμενα;

Η κορυφαία ταινία πάντως στο είδος σου είναι αυτή η πίστα που έφτιαξες στην Αιγίου. Μια ποδηλατική ζώνη ζητήσαμε όχι πλατεία πάνω στο δρόμο. Άσε που αναγκάστηκες να φτιάχνεις κα μάντρες έτσι που ξεγύμνωσες τα σπίτια με τις αυλές τους.

Η πλατειούλα τσέπης πάλι κοντά στο Πανεπιστήμιο, αριστούχοι την έφτιαξαν; Δεν λέω, επιχρωμάτισες με λίγο πράσινο το μάρμαρο.

Πάντως όλη μέρα πάνω στη ρόδα, με τόσα έργα να επιβλέπεις (πως την παλεύεις στο άρμα σου με το τσιμπιδάκι στο αυτί) και να μοιράζεις δουλειές (απευθείας αναθέσεις), «τιμής ένεκεν», σαν αυτόγραφα θα τις υπογράφεις σε αντίτυπα βιβλίων. Σε πνίγει μάλλον το γραφείο. Έχει κλεισούρα η εξουσία, πώς να το κάνουμε. Έχει και τρέξιμο. Εσύ όμως είσαι αθλητής, δεν μασάς.

Πάντως αν διαχώριζες, λέμε τώρα, τους γηγενείς και απανταχού Αναπλιώτες, το ξενοδοχειακό κέντρο και την εστίαση, το κυρίως σαλόνι ας πούμε και τα υπνοδωμάτια του ανακτορικού Ναυπλίου, με τα πίσω δωμάτια και τις αποθήκες της αυλής (ας τα ονομάσουμε «χωριάτικα») και τα έδινες σε άλλους που προλαβαίνουν να τα διαχειριστούν, λέω μήπως ήταν καλύτερα. Θα δεχόσουν να είσαι λιγότερο άρχοντας της έπαυλης, για χάριν εκείνων των Άλλων δημοτών της υπαίθρου που μοιάζουν κατά καιρούς να επαιτούν έξω από την πόρτα σου;

με το καλώδιο απάντησε πρώτα. Θα μου πεις καλά, από ένα καλώδιο κρεμόσαστε; Όχι απλά δεν θέλω να γίνει κι αυτό θηλιά. Μη μας κόψει στα δυο.

Πολλές ερωτήσεις σε λίγο χρόνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Μετάβαση στο περιεχόμενο