fbpx

Ακούγοντας το κρασί- Βραδιά γευσιγνωσίας στο Ναύπλιο

1.    Ποίηση μέσα στο ποτήρι

Τώρα ναι τώρα αστράψατε

ω Μούσαι, τώρα αρπάξατε

την πτερωτήν βροντήν,

κατά σκοπόν βαρέσατε

μ΄ εύστοχον χείρα.

(Ωδή πέντε (ι’) «Εις Μούσας», Ανδρέα Κάλβου)

2. Οινική βραδιά

 Η κάβα & Wine bar “Alkion” υποδέχεται το “Κτήμα Αργυρός” επετειακά.

Κυκλαδίτικος άνεμος φυσάει Σαντορίνη, με τα δημοφιλή κρασιά της να πετούν το βράδι της 25ης Μαρτίου για το παλιό Ναύπλιο (Βασιλέως Αλεξάνδρου 26).

Η βουτά για να φέρει μαζί της αγαπημένους οίνους της οικουμένης, όπως είναι τα φημισμένα κρασιά της Σαντορίνης και η γαστρονομία καλεί τις αισθήσεις σε αγαστή σύμπλευση, αναζητώντας την τέλεια πάντα συμφωνία.

2. Η ποίηση χωρά σ’ ένα ποτήρι;

Στο άνοιγμα του κρασιού ακούστε την όσφρηση, μυρίστε την γεύση. Χωρέστε λίγη ποίηση στο ποτήρι σας αφού η ποίηση έχει ρυθμό, φτιάχνει ρίμες. Αφήστε τον «οίνο τον εκλεκτό» να ξυπνήσει ευχάριστες ή δημιουργικές, ακόμη και θυελλώδεις διαθέσεις.

>_Ευθεία Προτροπή:

Κάθετη δοκιμή τριών χρόνων του “Cuvee Monsignori” από το Estate Argyros.

Γευσιγνωσία 15€ Σάββατο 25 Μαρτίου μετά τις 8μμ.

Η ετικέτα προδίδει καθολικισμό, υποδηλώνει ωστόσο την ανώτερη ποιότητα ενός επιλεγμένου Ασύρτικου. Προέρχεται από αιωνόβιους αμπελώνες της νήσου και με υψηλή οινοποίηση φτάνει μετά από χρόνια στη φιάλη να αποδώσει τον αληθινό εαυτό του.

Την παρουσίαση επιμελείται η Γιώτα Ιωακείμογλου.

Μάθετε επίσης, πως σύμφωνα με το μύθο, η Αλκυόνη (κόρη του Αίολου) δεν εγκαταλείπει ποτέ το ταίρι της. Αν ο σύζυγος της Αλκυόνης γεράσει και δεν μπορεί να πετάξει, τότε η θηλυκή Αλκυόνη τον παίρνει στους ώμους της και τον φέρνει πάντοτε μαζί της, τον ταΐζει και τον περιποιείται ως το θάνατο.

“Alkioni” Cava-Wine Bar

Ζεστός χώρος. Το ευρυγώνιο βλέμμα σου πιάνει αμέσως φιάλες παντού και στις προθήκες η κάβα κρύβει εκπλήξεις. Πλήθος ετικέτες,  ποικιλίες οίνου άφθονες που θα τις έβρισκε κανείς μόνο σε βιβλία οινολογίας. Αυτό είναι και ένα από τα αβαντάζ  σε αυτό το μαγαζί, η πλούσια γκάμα με γηγενείς οίνους του ελληνικού αμπελώνα οι οποίες μπορούν να εκπληρώσουν τις προσδοκίες ενός καλά ψαγμένου οινόφυλλου κοινού.

Η κάβα του wine bar κρύβει αληθινά μαργαριτάρια. Θέλεις ώρες για να την καταγράψεις. Μιλώντας με τους ιδιοκτήτες (ενήμεροι οι ίδιοι και γνώστες του οίνου) αρκεί για να στα εξηγήσουν και να καταλάβεις πως το πνεύμα του κρασιού βασιλεύει εδώ μέσα.

Η λίστα κρασιών συμπληρώνεται μάλιστα με τον κατάλογο από την ταβέρνα Αίολος ( κοινή ιδιοκτησία) δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να συνδυάσετε τον οίνο με ένα από τα πιάτα της κουζίνας τους.

Η πραγματική έκπληξη, ερχόμενοι εδώ, είναι ότι θα βρείτε πάνω από 150 ετικέτες, κυρίως ελληνικές –πολλές μάλιστα σπάνιες ποικιλίες οινοστάφυλλων – να προσφέρονται σε ποτήρι.

Μια μικρή γεύση από τις ποικιλίες που θα γνωρίσετε είναι: Κατσανό, Ροκανιάρης, Ροζάκι του Παύλου, Λαγόρθι, Μαυροτράγανο, Αυγουστιάτη, Λημνιό, Τζωρτζίνα, Μαυρούδια, Αηδάνι, Μοσχόμαυρο, κ.ο.κ.

Αλκυόνη Cava – Wine bar

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Μετάβαση στο περιεχόμενο