fbpx

Η πλανόδια βιβλιοθήκη προτείνει

Το Ίδρυμα Πρεμ Ράβατ και ο ιδρυτής του συνεργάζεται με ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, υποστηρίζοντάς τους στο να αποκτήσουν τα εφόδια για να ξεφύγουν από τον κύκλο της φτώχειας. Στις κοινότητες που εφαρμόζεται το πρόγραμμά του, που παρέχει τροφή σε όσους έχουν ανάγκη, τα επιτεύγματα στο σχολείο εκτοξεύονται στα ύψη, μειώνεται η εγκληματικότητα και αναπτύσσονται οι τοπικές οικονομίες. Επίσης το πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Ειρήνη ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τα ψυχικά εφόδια όπως την επιλογή, την ελπίδα και την αξιοπρέπεια, δείχνοντάς τους πώς να βιώσουν την πηγή της ειρήνης μέσα τους.

Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες, και δεν παύει να περιοδεύει σε όλον τον κόσμο, μιλώντας σε μαθητές, ηλικιωμένους, κρατούμενους αλλά και ηγέτες χωρών φέρνοντας ένα πρακτικό μήνυμα ελπίδας, ευτυχίας και ειρήνης σε όλους, ξεκινώντας με ένα άτομο κάθε φορά.

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ


“Φαντάσου πώς το αίσθημα της ειρήνης θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που ζεις κάθε πολύτιμη στιγμή… Σκέψου τον αντίκτυπο στα άτομα, στις οικογένειες, στις κοινότητες, στην πολιτική, στον πόλεμο, στον κόσμο μας.
Η αρχή γίνεται πάντα με ένα άτομο τη φορά – σε αυτή την περίπτωση, με σένα. Ας ξεκινήσουμε”.
“Η ειρήνη είναι απίστευτα μεταδοτική. Έχω μιλήσει γι’ αυτό το θέμα σε πολλά μέρη: από συνεδριάσεις του ΟΗΕ μέχρι και φυλακές υψίστης ασφαλείας. Έχω μιλήσει σε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους: από παγκόσμιους ηγέτες μέχρι και πρώην αντάρτες. Έχω απευθυνθεί σε πλήθη χιλιάδων ατόμων και τηλεοπτικά ακροατήρια εκατομμυρίων όπως και σε ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο. Τώρα μιλάω σε σένα μέσω αυτού του βιβλίου”.
“Η ειρήνη δεν είναι μια ιδέα. Δεν είναι κάτι που μπορεί να ανακαλυφθεί σε ένα κείμενο γραμμένο στις σελίδες ενός αρχαίου βιβλίου, κρυμμένο σε ένα μυστικό ράφι σε ένα παράξενο κτήριο σε ένα σκοτεινό μέρος πάνω σε ένα βουνό τυλιγμένο στην ομίχλη. Η ειρήνη βρίσκεται στους ανθρώπους, όχι στα πράγματα. Είναι μέσα σου. Και είναι εκεί για να την αισθανθείς, να τη βιώσεις, να την εκτιμήσεις και να τη γιορτάσεις”.
“Είναι πραγματικά εφικτή η παγκόσμια ειρήνη; Είμαστε εμείς οι άνθρωποι πραγματικά ικανοί να ζούμε μαζί αρμονικά; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως όχι. Ο αρνητισμός που μπορεί να συναντήσεις γύρω από αυτό το θέμα είναι όντως αρκετά απογοητευτικός. Ο Σενέκας έλεγε: “Δεν είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και γι’ αυτό δεν αποτολμούμε, αλλά ότι επειδή δεν αποτολμούμε, τα πράγματα είναι δύσκολα.” Τολμούμε να δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη;”

(ΠΡΕΜ ΡΑΒΑΤ – αποσπάσματα από το βιβλίο, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αποκτήστε το !


Tι συναίσθημα θα φάμε σήμερα;

Βασισμένο στην πολυετή εμπειρία ψυχοθεραπείας με ανθρώπους που πάσχουν από διατροφικά ζητήματα, το βιβλίο αυτό αναλύει σε βάθος τα συχνότερα συναισθηματικά εμπόδια στην τροφική φροντίδα του εαυτού.

Η υπερκατανάλωση τροφής είναι ένδειξη ότι ίσως αποσυνδέεσαι από τον εαυτό σου τρώγοντας, ότι ίσως βιώνεις εσωτερικό συναισθηματικό «κενό», το οποίο γεμίζεις με φαγητό. Τα κιλά είναι απλώς κιλά και ορίζουν έναν σωματότυπο. Η υπερφαγία, όμως, είναι μια συμπεριφορά, άσχετη με το βάρος, άσχετη με την πείνα, άσχετη με την επιθυμία του φαγητού. Είναι μια ένδειξη παρορμητικής συμπεριφοράς στην κατανάλωση φαγητού, είναι σημάδι ότι χρειάζεται να προχωρήσεις σε πιο ουσιαστικές αλλαγές στη σχέση σου με τον εαυτό σου.

Για να ξεπεράσεις τα εμπόδια αυτά, θα πρέπει να αποκτήσεις επίγνωση των προσωπικών σου εμποδίων, να δαμάσεις την ορμή στο φαγητό, να μάθεις να αφουγκράζεσαι και να κατανοείς τη συναισθηματική σου πείνα. Να αναγνωρίσεις τι εμποδίζει τη φροντίδα σου, τη φροντίδα που έχεις εσύ επιλέξει συνειδητά να προσφέρεις στον εαυτό σου. Να μπορέσεις να γίνεις πιο αποτελεσματικός στους δικούς σου τροφικούς στόχους και να νιώθεις περισσότερη αποδοχή για τον εαυτό σου και το σώμα σου. Οι τεχνικές που συνοδεύουν αυτό το βιβλίο θα σε οδηγήσουν σε μια καθημερινότητα με σωστή τροφική φροντίδα.

Ό,τι χρειάζεσαι ο υγιής εσωτερικός εαυτός σου μπορεί να σου το παρέχει.

 «Έλα, θα πάμε μαζί, μαζί θα προχωρήσουμε σε πιο θρεπτικά γεύματα. Θέλω απλά να είμαστε υγιείς και να μας φροντίσω τροφικά όπως χρειαζόμαστε. Σου υπόσχομαι ότι δεν θα σε εγκαταλείψω, δεν θα αφήσω την κριτική να σε πληγώσει. Και όταν θα έχεις μια τροφική επιθυμία θα τη σέβομαι και δεν θα σε τιμωρώ».

Το βιβλίο προσφέρει κατανόηση, εργαλεία και ιδέες για όσους δυσκολεύονται στον έλεγχο της τροφής τους, καθώς και για επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διαταραγμένη σίτιση όπως διαιτολόγοι, ψυχολόγοι, ψυχίατροι.

Τίτλος: Τι Συναίσθημα θα Φάμε Σήμερα;
Συγγραφέας: Νικολίνα Δανιηλίδου
Εκδόσεις: Ιβίσκος
Σχήμα: 14 Χ 21
Εξώφυλλο: Mαλακό
Τιμή: 13,95 €
Σελίδες: 224
Κωδικός προϊόντος ISBN: 978-618-5505-74-5

Βάλτε την παραγγελία σας με το κουπόνι Omorfizoi15 και κερδίστε έκπτωση 15%
Ισχύει για εσάς και τους φίλους σας, για όλα τα βιβλία των εκδόσεων Ιβίσκος !

Θέλω να το αγοράσω

Μαθήματα Θαυμάτων

Διαβάστε περισσότερα: Η πλανόδια βιβλιοθήκη προτείνει

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Μετάβαση στο περιεχόμενο