fbpx

Με το φως της Κυριακής

Ο φάρος στην άκρη του κόσμου

The Faroe Islands a beautiful landscape, freepic

Επισκέψιμοι φάροι για την Ημέρα των φάρων

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων, θα δοθεί η δυνατότητα επίσκεψης στο κοινό στους ακόλουθους φάρους:

Αγ. Νικόλαο – Κέα

Ακρωτήρι – Θήρα

Αρκίτσα – Φθιώτιδα

Μουδάρι – Κύθηρα

Βρυσάκι – Λαύριο

Γερόγομπος – Κεφαλονιά

Γουρούνι – Σκόπελος

Δρέπανο – Χανίων

Κασσάνδρα – Χαλκιδικής

Καστρί – Οθωνοί

Σχινάρι – Ζάκυνθος

Κρανάη – Γύθειο

Μεγάλο Έμβολο – Θεσσαλονίκης

Μελαγκάβι – Λουτρακίου

Πλάκα – Λήμνος

Κόρακα – Πάρου

Κοκκινόπουλο – Ψαρά

Αλεξανδρούπολη – Αλεξανδρούπολης

Ταίναρο – Λακωνίας

Κόπραινα – Άρτας

Κακή Κεφαλή – Χαλκίδας

Μονεμβασιά – Λακωνίας

Λάκκα – Παξών

Βασιλίνα –Ευβοίας

Πάππα – Ικαρία

Σπαθί – Σερίφου

Δουκάτο – Λευκάδας

Κατάκολο – Ηλείας

Κόγχη – Σαλαμίνας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των Φάρων στην ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας, στην αξιοποίηση του Φαρικού δικτύου ως πολιτιστική κληρονομιά καθώς και την συνεισφορά των Φαροφυλάκων στην λειτουργία του εν λόγω δικτύου. Δυνατότητα επίσκεψης από τις 10.00 έως 14:00 και από τις 17:00 έως 20.00.


Το τραγούδι για την έμπνευση

“Όταν έχω εσένα”, Σταμάτης Κραουνάκης


Θερινό σινεμά στο Ναύπλιο

Στο Φουγάρο κάθε Πέμπτη και Παρασκευή συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τον κλασικό κινηματογράφο.

δείτε το πρόγραμμα


Συνταγή για να μαγειρέψετε σήμερα βγαλμένη μέσα από την Καλοκαιρινή λογοτεχνία

από το βιβλίο της Susan Wiggs

“Καλοκαίρι πλάι στο κύμα”

Penne pasta in tomato sauce

Πένες με φρέσκια ρόκα, τομάτα και μοτσαρέλα

Η επιτυχία αυτού του πιάτου, όπως γράφει η ίδια η συγγραφέας, εξαρτάται απο τις φρέσκιες τομάτες, τη ρόκα και τον βασιλικό και φυσικά την όσο το δυνατό πιο φρέσκια μοτσαρέλα. η συνταγή δεν απαιτεί πολλά συστατικά, γι αυτό μην τσιγκουνευτείτε στην ποσότητα των φρέσκων υλικών!

υλικά

220 γραμμάρια πένες

4 ώριμες τομάτες κομμένες σε κυβάκια

περίπου 280 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα, στραγγισμένη και κομμένη σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς

μερικά φύλλα βασιλικού

1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι και κόκκοι κόκκινκου πιπειού κατά βούληση

εκτέλεση

βράζουμε τα ζυμαρικά. βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις τομάτες, τη ρόκα, τον βασιλικό, τη μοτσαρέλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα ανακατεύουμε με το μείγμα και τα σερβίρουμε αμέσως.

καλή επιτυχία!

διαβάστε περισσότερα άρθρα από το Ψηφιακό μελάνι….

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Μετάβαση στο περιεχόμενο