fbpx

περί διατροφικής νοημοσύνης

Αλήθεια, γιατί αποτυγχάνουν οι δίαιτες;

Η βουλιμία και το συναισθηματικό φαγητό αντιμετωπίζεται!

Υπάρχει νοημοσύνη και στο φαγητό;

Δείτε δυο σχετικά βιβλία και μάθετε για ένα διαφορετικό κέντρο, το ΚΕΑΔΔ.

...

Ένας οδηγός για την καταπολέμηση της πολυφαγίας, με οδηγίες και προτάσεις για την αποφυγή των βουλιμικών επεισοδίων. Για να παραμείνει κανείς πιστός στο διατροφικό του πρόγραμμα. Βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες και αληθινά περιστατικά, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει με άμεσο και κατανοητό τρόπο όλες τις γνώσεις που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος πριν και κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Μια σοβαρή μελέτη που απευθύνεται τόσο σε θεραπευόμενους όσο και σε θεραπευτές των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας.

Ο καταξιωμένος διαιτολόγος και συγγραφέας Ευάγγελος Ζουμπανέας παρουσιάζει στο νέο του βιβλίο όσα συνέλεξε χάρη στην εμπειρία δεκαετιών. Στις σελίδες του βιβλίου:
– επισημαίνεται η ανάγκη για πρόσληψη τροφών με υψηλή θρεπτική αξία, ποιες είναι αυτές και πώς μπορεί κανείς να χτίσει μια υγιεινή διατροφή.
– δίνονται με πρακτικό τρόπο οι ιδιότητες κάθε κατηγορίας τροφών
και εξηγείται γιατί είναι απαραίτητο να τις καταναλώνουμε, κι όχι μόνο επειδή το συστήνουν οι γιατροί, οι διατροφολόγοι ή κάποια αυθεντία.
– είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και για το κοινό αλλά και για τους διατροφολόγους. Οι τελευταίοι θα λάβουν την εμπειρία δεκαετιών και χιλιάδων περιστατικών ως απόσταγμα όσων δεδομένων λειτουργούν και φέρνουν αποτελέσματα.
– εκπαιδεύει στη χρήση της τροφής μέσα από την κατανόηση των διατροφικών επιλογών και μας καθιστά ικανούς να το πράξουμε με τρόπο εύκολο και κατανοητό.
– και, τέλος, απαντάει στο βασικό ερώτημα: «Τι πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς και λεπτοί;», καθώς η ίδια η υγεία εμπεριέχει στις ιδιότητές της την έννοια του φυσιολογικού σωματικού βάρους.

Η προσέγγιση καλύπτει το σημαντικότερο μέρος του πληθυσμού και θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να κάνουν ένα τεράστιο άλμα στην ποιότητα ζωής τους με την εφαρμογή των πιο πρόσφατων επιστημονικών εξελίξεων στους τομείς της υγείας και της διατροφής. Πρόκειται για μια δουλειά που συνεισφέρει σημαντικά στην ελληνική και τη διεθνή βιβλιογραφία του χώρου.

Το βιβλίο είναι συνέκδοση με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών – ΚΕΑΔΔ.

Αξίζει να μάθετε περισσότερα στο σχετικό σύνδεσμο παρακάτω του κέντρου εκπαίδευσης και αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχών

μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης …

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Μετάβαση στο περιεχόμενο